GYAKORI KÉRDÉSEK:

1. Mely esetben kell építési engedélyt kérni fogászati rendelő kialakítására, bővítésére?
Meglévő épületben kialakítandó új rendelő vagy meglévő rendelő bővítése abban az esetben építési engedélyköteles, amennyiben az építés során tartószerkezeti beavatkozások vagy a homlokzat megváltoztatása szükséges.


2. Mit jelent a „bejelentési kötelezettség”?
Lényegében egyszerűsített építési engedélyezési eljárás. A funkcióváltozás engedélyezésére irányul, jellemző esetben lakásból fogászati rendelő.

3. Mennyibe kerül a tervezés?
Közegészségügyi szakvéleményezési tervdokumentáció elkészítésének díja és szakhatósági egyeztetése közegészségügyi szakvélemény beszerzése nettó 200.000,-HUF – 450.000,-HUF, 5 kezelőhelyiségig.
Egyéb tervezési tevékenységek díja oly mértékben körülményektől függő, hogy azt csak személyes egyeztetést követően lehetséges kalkulálni.

4. Hol vállalnak tervezést?
Építési engedélyezési dokumentáció, szakvéleményezési dokumentáció elkészítését Magyarország területén, belsőépítészeti tervezést, látványtervezést Európa területén vállalunk.

5. Tervezéshez szükséges a kezelőegység típusának ismerete?
Vázlattervezéshez nem, a berendezési tervekhez, melyeken már a kialakítandó gépészeti- és egyéb csatlakozási pontok is szerepelnek feltétlenül igen.
A különböző gyártmányú kezelőegységek csatlakozási csomópontjának geometriai elhelyezkedése alaprajzilag eltérő. Ahhoz, hogy a fogászati bútor és a kezelőegység asszisztensi oldala között ideális távolság legyen, ismernünk kell a tervezett kezelőegység műszaki jellemzőit.

6. Ismerik a kezelőegységek műszaki paramétereit?
Igen, valamennyi Magyarországon járatos kezelőegységről rendelkezünk műszaki dokumentációval, ezeket folyamatosan frissítjük.

7. Vállalnak garanciát a fogorvosi bútorokra?
Kiemelkedő minőségű anyagokat és műszaki megoldásokat alkalmazunk a gyártás során, ezért a cégünk által gyártott bútorokra egyedülálló, 5 év garanciát vállalunk.

8. Csak kezelőhelyiségbe szeretnék bútort rendelni. Vállalják?
Igen. Előzetesen ebben az esetben is gyártási tervet, látványtervet készítünk az új berendezésről. Megrendelés esetén a tervezési költségeket a bútor ára tartalmazza, azért Önnek nem kell fizetnie.

9. Csak a referenciáknál felsorolt munkákat végezték?
Nem, Magyarország területén cca. 340 rendelőben használják fogorvosi bútorainkat. Konkrét megkeresésre tudunk címet mondani, ahol az Ön tartózkodási helyének földrajzi körzetében működő rendelőben megtekintheti termékeinket.

10. Mennyibe kerül egy kezelőhelyiség berendezése?
Az ár függ a helyiség méretétől, geometriai adottságaitól (például 90°-tól eltérő falsarok, íves falsík), a választott munkalap (dekorlemez borítás vagy akril) anyagától, a bútor elhelyezésétől (falra szerelt, padlónál 20 cm légréssel vagy padlón álló) és egyéb körülményektől.
Felelősséggel csak a tervezés után lehetséges árat kalkulálni.

11. Az akril borítású munkalap felújítható?
Igen. 8-10 éves használat után az akril felületén keletkezett karcolások, esetleges elszíneződések helyszíni polírozással új állapotúra frissíthetők.

12. A kezelőhelyiségek bútorainak frontfelülete milyen színű lehet?

A frontfelület NCS színskálából választható, cca. 3600 színből. Jellemző, hogy a frontfelület részben vagy teljes felületén a kezelőegység műbőr bevonatához vagy a helyiségben egyéb helyeken megjelenő, hangsúlyos felület színéhez igazodik, azzal harmonizál.