Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 7

Beszerelt egyedi gyártású bútorok. Az egyes kezelőhelyiségek bútorainak frontfelületén, üveg falburkolatánál, megjelenítettük a kezelőegységek műbőr bevonatának színét. 
A sterilizáló- és egyéb kiszolgáló helyiségek bútorainál semleges színeket használtunk.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 6

A tervezett átadás- átvételi határidőhöz és az építési munkák előrehaladásához illeszkedő ütemben a már korábban elkészített gyártási tervek és a helyszíni méretvétel után megkezdődött a bútorok gyártása. A fotókon félkész állapotban bemutatjuk a recepciós pultot, valamint a rendkívül munkaigényes akril borítású munkalapok gyártási folyamatát.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 5

Alapszerelések után megtörtént a gipszkarton falak zárása, megkezdődtek a belső felületképzési munkák, mint felületelőkészítés, glettelés, csiszolás, első réteg falfestés.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 4

Elkészült a hegesztett betonacél hálóval erősített, padlóban elhelyezett technológiai szereléseket védő- és eltakaró aljzatbeton. 
A munka elvégzését közterület foglalással, konténeres sóder szállítással, TURBOSOL géplánccal végeztük.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 3

A lépésálló hőszigetelésre fóliatakarás után vasalt szerelőbeton készült.
Megtörtént a gipszkarton válaszfalak horganyzott profil vázszerkezetének elhelyezése, falak egyoldali gipszkarton borítása. Elkészült az erős- és gyengeáramú szerelés védőcsöveinek elhelyezése, gépészeti- és technológiai csővetekékek szerelése, a kezelőegységek padlócsatlakozásának kiépítése.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 2

A fotókon bemutatjuk a meglévő, megmaradó födémszerkezet EPS lépésálló hőszigeteléssel történő kiegyenlítését, valamint a födém teherhordó szerkezetének acélgerendás megerősítését.
A födémmegerősítés előzetes statikai ellenőrzés és ennek alapján készült szakvélemény szerint készült.
A jövőbeni válaszfalak alatt a teher elosztását YTONG téglából készített falazat biztosítja.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő építés 1

Megkezdtük a Budapest II. kerület, Margit körúton kialakítandó fogászati rendelő munkálatait. A fotókon a bontás utáni állapotot mutatjuk be, a meglévő födémszerkezet fölötti rétegrend teljes bontása után.
Az erős- és gyengeáramú alapszerelés, gépészeti- és technológiai vezetékek a födémszerkezet fölötti hangszigetelő rétegben fognak elhelyezkedni.

Budapest II. kerület Margit körúti rendelő tervezés

A tervezési megbízás Buda nagy forgalmú főútvonalán elhelyezkedő társasház 2. emeletén lévő lakásában kialakítandó fogászati rendelőre vonatkozott.
A munka első lépése a lézeres távolságmérővel történő felmérés és fotódokumentáció készítés. A helyszíni felmérés során rögzítjük a közüzemi mérők helyét és teljesítményét, meglévő és megmaradó gázvezetékek, gépészeti felszálló vezetékek pozícióját, az ingatlanhoz tartozó kémény(ek) helyét és keresztmetszetét.
Javasolható a szomszédokkal közös falak, födémek állapotának műszaki dokumentálása is, az építési munkák közben keletkező esetleges károkkal, eredetükkel kapcsolatos viták tárgyszerű rendezéséhez.
Ezek után a vazlattervek elkészítése következik, amelyeket a megrendelővel egyeztetve véglegesítettünk. A végleges tervet kidolgoztuk, elkészítettük a hozzá tartozó építészeti- és orvostechnológiai műszaki leírást, és a komplett közegészségügyi szakmai véleményezési dokumentációt benyújtottuk az illetékes Kormányhivatal Népegészszégügyi Osztályára (korábban: ÁNTSZ).
A közegészségügyi vélemény megszerzését követően technológiai (installációs) tervet készítettünk. Ez a dokumentáció tartalmazza az erős- és gyengeáramú víz-, csatorna-, levegő- és elszívó vezetékek, légtechnikai és fűtési rendszer szerelési végpontjait. 

Kitüntetés

Szakmai munkánkat minősíti, hogy a terveink alapján épült MINDENTMENT fogászati rendelőt a Magyar Tudományos Akadémián kitüntették

"AZ ÉV MAGÁNRENDELŐJE 2015" címmel.

A MINDENTMENT rendelő képviseletében a kitüntetést Aranyi Rita és Fehér Zoltán vette át.

Az év magánrendelőjeAz év magánrendelőjeAz év magánrendelőjeAz év magánrendelője